משבר כלכלי כהזדמנות עסקית... האומנם?!

לקבלת פרטים והזמנת פגישת היכרות, נא למלא הפרטים להלן:

משבר כלכלי כהזדמנות עסקית... האומנם?!

משבר כלכלי כהזדמנות עסקית... האומנם?!
העסקים והמפעלים הקטנים בכל אזורי הארץ, חווים מזה זמן, תקופה קשה בהתמודדות עם ירידת כוח הקנייה של הלקוחות, הן הפרטיים והן העסקיים, תוצאה הנגזרת ממצב השוק הגלובאלי. עייפנו מלשמוע את ראשי המשק מספרים לנו על מצבנו הכלכלי-גלובאלי הטוב ביחס למדינות אירופה, גוש מדינות ה- OECD, לנו אין בכך כל נחמה. זאת בעיקר כשאנו רואים, ממש בימים קשים אלה, כיצד על אף המצב הקשה, שרי הממשלה וחברי הכנסת מעלים לעצמם את שכרם ומבלי למצמץ...!!!

האם יש משהו שבעלי העסקים והמפעלים הקטנים יכולים לעשות לנוכח המצב, כדי להיטיב את מצבם?

"אבי אל תשאל איזה ג'ונגל זה התחום בו אני עוסק..."
אני שומע אמירה זו מרבים ובכל התחומים. ואכן לנהל עסק בשוק תחרותי זה מאוד קשה, אם כי לא בהכרח מסובך. האמת היא - כיועץ עסקי המלווה עסקים רבים בכל רחבי הארץ, אני יכול לומר בביטחון מלא כי לאורך כל התקופות, בזמן שעסק אחד חווה את התקופה הקשה ביותר בתולדותיו, באותו הזמן ממש, עסק אחר, ובאותו התחום, חווה תקופה מצוינת, וזאת ללא קשר למצב הכלכלי הגלובאלי.

אם כך, מדוע וכיצד זה קורה?
התשובה נעוצה במרכיבים המתייחסים ל"איך" אנו מתנהלים בכל ההיבטים הנוגעים לניהול העסקי. הרי אם האופן בו התנהלנו עד היום הביאנו למצב הקיים, יש לעשות משהו ובדרך אחרת מכפי שפעלנו עד היום. מדובר על יותר ממעשה אחד. רצף פעולות המתחייבות.

בעלי עסקים (אגב, בעיקר גברים...) שואלים ותוהים, "מי ילמד אותי על העסק שלי...?" ולבסוף, רק כשהמצב ממש חמור, פונים לייעוץ... ואז הם צודקים... נכון, איש לא ילמד אותך את המקצוע ואת תחום המוצר. זו חייבת להיות המומחיות שלך. עליך לדעת את תחום המוצר ברמה הגבוהה ביותר. יחד עם זאת, מצבנו העסקי אינו גזירה משמים. ניתן וחייבים לעשות מעשה.

להלן עיקרי הדברים שאני ממליץ לעשות:

שיווק ומכירות
הדיכאון אינו אופציה! עלינו להכניס עצמנו לגישה חיובית, לאהוב את העיסוק שלנו, לעשותו בהתלהבות, שאם לא כן, מדוע שהלקוח יתלהב מאיתנו ומהמוצרים שלנו..? לשאוף ולהעניק ללקוח את מיטב התמורה והתועלת עבור כספו ! אנו רוצים שהוא יספר לחבריו וגם שהוא עצמו יחזור אלינו שוב. / פרסום יעיל והעברת המסר השיווקי במונחי תועלת ללקוח. לעשות שימוש נכון בכלים האינטרנטיים – זה לא יקר!

בנקים
  1. ניהול תזרים מזומנים קפדני
  2. וודא ששיק שלך לא יחזור - הבנק יכבד השיקים שלך רק כנגד תזרים מזומנים חיובי
  3. תאם את מסגרת האשראי עם הבנקאי
  4. בצע השקעות חדשות רק אם בטוח שיכול לממנם במלואם, כולל ההוצאות הנלוות
הכותב הינו מנטור עסקי עתיר ניסיון, אשר ישמח לסייע לך בהשגת המיומנויות החיוניות להצלחה. לקבלת פרטים והזמנת פגישת היכרות, ניתן למלא את הטופס למטה.
אבי פיגנבאום

הדרך לעצמאות כלכלית מתחילה כאן.

לקבלת פרטים והזמנת פגישת היכרות, נא למלא הטופס:
רוצה למכור יותר?
רוצה למכור יותר ולהרוויח הרבה יותר ?
אשמח ללוות אותך בדרך להצלחה.
חתימה של אבי פיגנבאום
חזור למעלה